websites d'edicions anteriorsCatalà | Castellano | English

MIRIAM PONSA

Aquesta dissenyadora catalana originària de Manresa és diplomada en Disseny de Moda per la Universitat de Southampton (Regne Unit) i posteriorment especialitzada en Disseny i Tècniques de Punt a Igualada.

MIRIAM PONSA és una col·lecció de roba d’autor que no segueix tendències sinó que es guia pel seu propi instint. Les seves fonts d’inspiració tenen molt a veure amb les textures. Treballa la matèria mitjançant diverses tècniques, algunes d’elles manuals  i altres heretades d’antics oficis. Aquesta passió fa que investigui amb materials com el làtex, -acostuma a treballar-hi en cada col·lecció i li permet fusionar amb el teixit, donar-li relleu i captar la subtilesa del moment-.
MIRIAM PONSA evoca un esperit industrial impregnat en l’antic espai que ha reformat per instal·lar-hi el seu taller. Prové d’una família amb una antiga tradició tèxtil que es remunta al principi del segle XIX i que s’ha transmès de generació en generació fins avui en dia.
El procés artesanal defineix una part de la col·lecció que es treballa de forma manual i que requereix tècniques poc utilitzades actualment com el brodat a mà, la tapisseria, la cistelleria i el tint manual, aplicades a les peces de roba. El procés d’aquestes peces és el què més li interessa, fins i tot més que el resultat, ja que en aquest procés és on troba altres camins per a la creació.

>La col·lecció MIRIAM PONSA ha estat guardonada recentment amb el Premi Barcelona és Moda 2007 a la millor empresa emergent, atorgat per la Cambra de Comerç de Barcelona, i amb el Premi 080 Barcelona Fashion 2010 a la millor col·lecció de dona tardor-hivern 2010-2011, atorgat pel Departament de Comerç i Turisme de la Generalitat.