websites d'edicions anteriorsCatalà | Castellano | English

JUSTICIA RUANO 9PM

Nascuda i criada entre Almeria i Granada, inicià la seva vocació als onze anys amb un curs de costura i patronatge que durant tres anys li va permetre conèixer la professió des de la base.
En acabar els estudis de COU a Granada, als 18 anys, es trasllada a Barcelona per completar la seva formació. Diplomada en Disseny, es va especialitzar en Teixit de Plana a l'Escola d'Arts Tècniques de la Moda, actual E.S.D.I.
Als 21 anys, aconsegueix el seu primer treball com a responsable de la col·lecció de Plana de la marca catalana System Action, càrrec que exerceix durant cinc anys.
Als 26, Mango es posa en contacte amb ella i hi treballa durant un any com a dissenyadora. Al cap d’aquest any, és responsable de dirigir el departament de disseny de plana, càrrec que ocupa durant 11 anys.
Després d'aquesta experiència, decideix assolir un nou repte professional i obre el seu propi estudi de disseny, realitza col·leccions com a free-lance per a marques com ara Escorpión (responsable de plana), Vanity Fair (llenceria), Laplaia (moda de bany) i TCN.
El 2009 llença la seva pròpia marca, 9PM, especialitzada en vestits de còctel i de festa, utilitza teixits nobles, amb brodats elaborats artesanalment.
Ha participat en diferents certàmens com ara WHO'S NEXT, SIMM o COPCA París.