websites d'edicions anteriorsCatalà | Castellano | English

Jina Khayyer

Jina Khayyer, de 35 anys i establerta a París, és periodista i escriptora. És l’editora, a París, del diari alemany Frankfurter Allgemeine Zeitung i és col·laboradora habitual de publicacions destacades d’Amsterdam, Londres i Berlín com Fantastic Man, the Gentlewoman, 032c i Condé Nast. Fa més d’una dècada que treballa en el món de la moda i també col·labora en projectes de fotògrafs com Sarah Moon.

Jina Khayyer va estudiar a Alemanya, a la prestigiosa escola d’art Bauhaus, on va cursar estudis de pintura abstracta i, posteriorment, periodisme. Durant la seva carrera, va ajudar a marques com ACNE a introduir-se a nous mercats, va llençar la publicació de revistes de la Generació Y com Glamour i ELLEgirl i va ser directora de moda de diferents publicacions com Stern i Neon. Abans de traslladar-se a París el 2007, va ser professora a l’escola alemanya de moda Akademie für Mode und Design.

Ara, seguint la moda internacional, l’art i l’escena del disseny, fa reportatges sobre moda, art, disseny i fenòmens socials. La seva atenció no se centra tant en les tendències com en el talent i la sostenibilitat. Viatja contínuament a París i Nova York, on ocasionalment imparteix classes a Parsons, The New School For Design.