websites d'edicions anteriorsCatalà | Castellano | English

Christian Lartillot

Fa deu anys vaig acompanyar el coreògraf Lionel Hoche pels carrers de Nova York. Mentre fotografiava els ballarins treballant el desequilibri, la meva mirada va vacil·lar. Com es pot capturar el moviment? En altres paraules, si la fotografia representa immobilitzar la imatge, com es pot aconseguir dins d’un marc no congelar la imatge sinó obrir-la, empènyer-ne els seus límits i donar-li la sensació de moviment continu? M’he plantejat aquestes preguntes durant tota la meva investigació i he trobat la resposta en aquest projecte que he dut a terme amb els ballarins de l’Òpera de París.

La dansa posa en dubte el principi del retrat ja que es tracta de plasmar una cara i un cos en moviment. En les sales d’assaig de l’Òpera Garnier, davant d’una pantalla monocromàtica, cada ballarí —a través d’un gest, un salt o una expressió— mostraven a la meva càmera alguna cosa única, alguna cosa que podríem anomenar instantània de l’ànima.

Els ballarins desafien les lleis de la gravetat i, per tant, espero que aquesta exposició, que és la primera part de la meva obra, provoqui aquesta sensació.

La segona part, en què apareixen la resta de ballarins, està en procés. Treball en curs. Continuarà...

Christian Lartillot

Biografia:

Actualment, Christian Lartillot viu i treballa a París. Després d’estudiar ciències polítiques, va treballar a l’Ambaixada francesa de Praga (República Txeca).

Decebut amb l’experiència, va decidir dedicar-se plenament a la fotografia, l’any 2000. Durant el 2006, les seves fotografies d’atletes i ballarins es van exposar, en diferents ocasions, a la galeria RX de París i a la fira europea de joves artistes; el 2007, a la fira d’art contemporani de Montrouge… En l’actualitat, treballa en diferents publicacions de prestigi com Les Inrockuptibles, amb la qual col·labora des de 2007.

L’exposició “Danseurs, portrait et mouvement ” també es presentarà a la fira d’art fotogràfic de Moscou el març de 2011.